Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

Az 1%-ról rendelkező nyilatkozat az adóbevallási nyomtatvány részét képezi, így az a magánszemély, aki adóbevallást, adónyilatkozatot vagy egyszerűsített bevallást ad, a nyomtatvány megfelelő lapjának kitöltésével teheti ezt meg. (Ez a rész a 1153 és 1153E számú nyomtavány esetén az EGYSZA lap, az 1153ANY számú nyomtatvány esetén kapcsolt EGYSZA lap).

2. Tedd kis borítékba, melyre feladóként NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓSZÁMOD pontosan tüntesd fel.
3. A lezárt, és ragasztáson aláírt borítékot küldd el az illetékes NAV (=APEH) hivatalnak, vagy add át munkáltatódnak. 
4. Önadózó, egyéni vállalkozó vagy ÁFA fizetésre kötelezett magánszemély a bevallási csomag “perforált” ívén tudja az adó 1% felajánlását megtenni.

A nyilatkozatok beadási határideje:
1. Ha egyéni vállalakozó vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély vagy, akkor 2013.február 25-ig adhatod le adóbevallásod, és vele együtt az adó 1%-áról szóló rendelkező nyilatkozatot.
2. Amennyiben magánszemélyként küldöd be adóbevallásod, ami egyben tartalmazza az adó 1%-áról rendelkező nyilatkozatot is, 2013.május 20-ig küldheted el az adóhivatalhoz.
3. Amennyiben elektronikusan kívánod beküldeni adóbevallásod, az ehhez szükséges keretprogram, valamint a 2012. évre vonatkozó szja adatlap letölthető az NAV oldaláról. Adójának 1 %-áról ebben az esetben, az adóbevallás 5. oldalán rendelkezhet 2013.május 20-ig.

Kérjük, írja be adószámunkat: 18086539-1-42

4. Amennyiben az adóbevallás leadásakor nem rendelkeztél az adó 1%-áról, később is lehetőséged van feladni a rendelkezést; egészen

2013. május 20-ig, 

a korábbi években megszokott borítékban vagy elektronikus formában.

Vegyen részt Ön is velünk együtt abban, hogy együtt megmentsünk sok életet!

Ha bármit segít, sokat segít, és ez Önnek is jól fog esni! Mi büszkék leszünk Önre,
és Ön is büszke lehet önmagára!

 

© Copyright 2013. Narconon. Minden jog fenntartva. A Narconon név és ugró alak védjegy, és szolgáltatási jegy, amely az Association for Better Living and Education International (Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért) tulajdonában van, használata annak engedélyével történik.